Δικηγόροι Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το ηλεκτρονικό έγκλημα έχει γίνει πλέον από ακαδημαϊκή αναφορά στοιχείο της ποινικής καθημερινότητας. Δυστυχώς όμως, μέχρι και σήμερα οι δικηγόροι που έχουν ειδίκευση στο ηλεκτρονικό έγκλημα και τις νέες τεχνολογίες είναι ελάχιστοι.
Ενώ η ΕΛ.ΑΣ., όπως και περισσότερες αστυνομικές αρχές, έχει πλέον εκσυχρονιστεί και καθημερινά αποκαλύπτει όλο και περισσότερα ηλεκτρονικά εγκλήματα, ο όγκος της υπεράσπισης όλων αυτών των υποθέσεων πέφτει στις πλάτες αυτών των λίγων δικηγόρων.

Από την άλλη δεν είναι σπάνια τα φαινόμενα δικηγόροι με ελλειπείς ή καθόλου γνώσεις να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση κατηγορουμένων για ηλεκτρονικά εγκλήματα αγνοώντας την πραγματική ανάγκη ειδικευμένης αντιμετώπισης μιας δικογραφίας ηλεκτρονικού εγκλήματος. Και ενώ δικονομικά ο κατηγορούμενος μπορεί να απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή δικονομική εκπροσώπηση, ουσιαστικά ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του να μην μπορεί να χειριστεί επαρκώς το κατηγορητήριο, διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο και ο κατηγορούμενος.

Άλλωστε και οι περισσότεροι κατηγορούμενοι για υποθέσεις διάπραξης ηλεκτρονικών εγκλημάτων αγνοούν ότι μπορούν να αναζητήσουν και να εκπροσωπηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από ειδικά καταρτισμένους δικηγόρους που θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό τις γνώσεις τους στο ηλεκτρονικό έγκλημα.

[ www.itlawyers.gr ]